maandag 15 augustus 2011

dit was heerlijk

Zijn dit weekend in de b&b geweest van Huub.Het was er heerlijk vertoeven in Friesland.De ontvangst kon niet beter,na een kop koffie kregen we onze kamer te zien, deze is echt heel origineel ingericht ook de badkamer was prachtig en speciaal, kijk maar mee, was bijna het ontbijt vergeten
ga ook het adres meegeven want ik vind  dat deze b&b de moeite waard
Erfgoed logies Lytshuis Zilver
Mounewei 1
9136 DJ Paesens
Nederland

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ziet dat er goed uit zeg! Ik krijg spontaan vakantiekriebels, en het blijkt maar weer, je hoeft niet ver weg om mooie dingen te zien.

Yvon (jioya) zei

dat ziet er zeer goed en gezellig uit, hadden jullie een bedstee, daar lijkt het namelijk wel op.
Bedankt voor het adres, misschien gaan we er wel eens heen op de fiets.
Volgens mij is dat een leuk tochtje.

Groetjes Yvon.

zenuwpees zei

dat ziet er een leuke b&b uit e, heeft het deugd gedaan . groetjes marie-claire

Esther zei

Dat ziet er goed en gezellig uit, groetjes Esther.

Esther zei

Wat leuk dat je die foto hebt gemaakt van het uilenbord!! Ik ben er helemaal weg van....woon al zeker 15 jaar in Friesland maar heb er nog steeds geen.....wel een wens van me...
Kon het niet laten wat geschiedenis voor je te typen:

Het uilenbord is oorspronkelijk ontstaan als bescherming voor de kwetsbare uiteinden van het dak of de schuur en om inregenen te voorkomen. De timmerman liet de vorst of naald even doorlopen, zodat er een steunpunt ontstond voor de top van het uilenbord. Waarom het uilenbord zo wordt genoemd, is waarschijnlijk, omdat in het uilenbord een uilengat zit dat dient als vlieggat voor uilen. de uilen konden via het gat de schuur in vliegen, zodat het daar muizen kon vangen.

Een zekere datering van het ontstaan van het uilenbord is er niet, maar gedacht word, dat het niet eerder kan zijn ontstaan dan de 16e eeuw. Dit dacht men, omdat het Friese boerenhuis toen een schuur kreeg in plaats van een hooiberg. Pas toen er een schuur kwam ontstond er ruimte bij de vorst voor een uilenbord.
De oudste gedocumenteerde verwijzing naar een uilenbord is een rekening uit 1669 van een timmerman. Hierin werd een “uille bord” beschreven.