wat heb je nodig,
50 gr bloemsuiker
50 gr boter
3 eieren
4 eiwitten
3 eetlepels halfvolle melk
50 gr maiszetmeel
300 gr rabarber
75 gr suiker
125 gr zelfrijzende bloem
bereiding
spoel de rabarber en snijd in stukjes
splits 2 eieren,
doe de suiker de 2 eidooiers en 1 volledig en de boter in een kom, klop dit heel goed op voeg er het maiszetmeel en de bloem bij
voeg er de melk bij en klop tot een glad deeg
vet een taartvorm in en bestuif deze met bloem
doe het deeg erin en leg de stukjes rabarber erop
bak in de voor verwarmde oven op 175°c gedurende ong 40 min
ondertussen de eiwitten stijf kloppen samen met de bloemsuiker
haal de taart uit de oven en spuit het eiwit op de taart zet nog even onder de grill
eens afgekoeld kan men er naar believe nog aardbeien opleggen
heb dit recept aangepast aan mijn eigen noden en veel minder suiker gebruikt dan het originele
SMAKELIJK
3 opmerkingen:
Bedankt!!!
Wat leuk dat je het recept van de rabarbertaart hebt gedeeld.
Hij ziet er zo lekker uit. Ik ga 't eens proberen.
Dankjewel.
gr.Heleni
Hallo,
Die moet ik ooit eens maken, want ik heb geen idee hoe die smaken samen proeven eigenlijk.
Groetjes, Jaimie
Een reactie posten