maandag 20 mei 2013

recept rababertaart van mijn vorig postje

wat heb je nodig,
50 gr bloemsuiker
50 gr boter
3 eieren
4 eiwitten
3 eetlepels halfvolle melk
50 gr maiszetmeel
300 gr rabarber
75 gr suiker
125 gr zelfrijzende bloem

bereiding
spoel de rabarber en snijd in stukjes
splits 2 eieren,
doe de suiker de 2 eidooiers en 1 volledig en de boter in een kom, klop dit heel goed op voeg er het maiszetmeel en de bloem bij
voeg er de melk bij en klop tot een glad deeg
vet een taartvorm in en bestuif deze met bloem
doe het deeg erin en leg de stukjes rabarber erop
bak in de voor verwarmde oven op 175°c gedurende ong 40 min

ondertussen de eiwitten stijf kloppen samen met de bloemsuiker
haal de taart uit de oven en spuit het eiwit op de taart zet nog even onder de grill

eens afgekoeld kan men er naar believe nog aardbeien opleggen

heb dit recept aangepast aan mijn eigen noden en veel minder suiker gebruikt dan het originele

SMAKELIJK

3 opmerkingen:

Gonny zei

Bedankt!!!

Heleni zei

Wat leuk dat je het recept van de rabarbertaart hebt gedeeld.
Hij ziet er zo lekker uit. Ik ga 't eens proberen.
Dankjewel.

gr.Heleni

Jaimie zei

Hallo,

Die moet ik ooit eens maken, want ik heb geen idee hoe die smaken samen proeven eigenlijk.

Groetjes, Jaimie