vrijdag 10 januari 2014

Verrassing

Hallo allemaal, hier ben ik weer. Het lijkt een beetje gek dat ik nu terug op mama haar blog iets plaats, maar dit wou ze er natuurlijk terug op.
 
Eerst en vooral wil ze jullie allemaal bedanken voor de reacties, de knuffels en de goede wensen. Ze geniet echt van de reacties en ik zie haar wat opfleuren.
 
De verrassing dan... herinneren jullie nog de wol die als Nieuwjaarscadeau van mij gekregen heeft? Het was niet de originele wol voor de jurk en na wat rekenen kwam het eigenlijk uit dat ze niet mooi zou verwerken tot die jurk. De originele wol was per bolletje van 25gr 110 meter lang en de wol die we meegebracht hadden 125 meter per bolletje van 50gr. De jurk zou dus veel te zwaar en te dik worden.
 
de wol die ze eerder gekregen had
 
 
Daarom wou ik kost wat kost de originele wol van Lang Yarns vinden. In het geniep heb ik verschillende webwinkels afgezocht zowel in Nederland en België en de meesten zelfs gebeld. Sommigen gaven helemaal geen reactie, andere reageerden dat de wol niet meer kon gevonden worden tot ik uitkwam bij het Het Ploegske in Zoersel (BE) afgelopen zaterdag. De vrouw was heel vriendelijk  aan de telefoon en hielp mij (een breileek) bij het uitrekenen van de wol. Ze zocht het op voor mij en de wol was te bestellen bij Lang Yarns zelf, de originele garens en kleuren, en helemaal niet zo duur als ik dacht.
 
 
 
Deze morgen kwam de postbode een pakje afleveren, op mijn naam. Maar ze had natuurlijk door dat dit niet voor mij was, want ik en breien? :p Ze prutste het open en vond daar prachtige wol, een etiketje om in haar jurk te hangen als hij klaar was, een tasje en zelfs 2 boekjes met patronen. (En ik had alleen maar wol besteld)
 

 
 
 
Ik ben het gewend om sommige borduurspullen aan te kopen via online winkels, zoals mijn fairy pakketen en handgeverfde stoffen bij Polstitches. Zelf zou ze het nooit aandurven om online wol te bestellen, omdat ze de kleuren in het echt wil zien en natuurlijk de wol vasthouden, maar ze was er heel blij mee. Ze had het niet verwacht dat de wol zo mooi was en dat hij echt op de wol zou lijken die in haar breiboek staat. De wol is ook een heel stuk dunner en zachter dan de andere die ik gekocht had. En ze zei dat ze daar nog wel zou durven bestellen.
 
 
De foto's van de wol doen de wol eigenlijk geen eer aan, mama haar fototoestel is een compact toestel en verandert de kleuren een beetje. De echte kleur gaat iets meer naar de onderste foto uit, maar een klein beetje geler.


 
Beste Laila van Het Ploegske,
dankjewel om mee te helpen aan de verrassing voor mijn mama en voor de snelle levering en de leuke cadeautjes die mee in het pakje zaten. Ik hoop dat als m'n mama wat beter is dat we binnenkort eens in de winkel ter plaatse kunnen komen om al die mooie wol te bewonderen. 
 
 
Willen jullie zelf iets bestellen of de winkel bezoeken? Dat kan...
 
 
Het Ploegske
Kapellei 272
2980 Zoersel
 
 
Groetjes Babs (Borduurmeisje) en natuurlijk hebben jullie allemaal de groetjes van Madammeke Ongeduld ook :)
 
 
 
 

7 opmerkingen:

AnitaS zei

Prachtige wol en ik hoop dat je mamma snel zo opgeknapt is dat ze aan de jurk kan beginnen.

quiltmarjanneke zei

Lief geregeld van borduurmeisjes! Nou hopen dat madammeke ongeduld snel opknapt zodat de jurk gebreid kan worden. Wordt vast heel mooi.

Rita Janssen zei

Fijn dat jij voor je mama blogt en bovendien andere wol gevonden hebt voor haar breiwerk, de juiste nog wel!! Kan me voorstellen hoe gelukkig ze geweest zal zijn bij het toekomen van het pakket. Nu krijgt ze vast en zeker zin om te starten :-)
Grtjes, rita.

Tania zei

Zo fantastisch! Heel leuk dat je die wol gevonden hebt en geweldig van die dame van de wolwinkel.

Guusje, zei

Wat heb je je mam verwend erg mooie wol is het lief van je hoor.

Yvon (jioya) zei

Wat is dat een mooi cadeau, fijn dat het zo goed geregeld kon worden.

groetjes yvon.

zenuwpees zei

Barbara de wol is prachtig gefeliciteerd dat je hem gevonden hebt .Ik ben benieuwd om te zien als je moeder begint te breien om het effect te zien Groetjes Marie-Claire